Bondesamhället
lena1.jpg

Podcasts

Vi skildrar det svenska bondesamhället. I denna podcastserie möter vi varje vecka en ny spännande karaktär. Vi berättar historien bakom bondens och hantverkarens arbete, filosofi och drivkraft.

Bondesamhället_itunes-02 (1).png
 

TONGIVANDE RÖSTER FÅR GE SIN BILD OM HUR DET ÄR ATT VERKA PÅ VÅR LANDSBYGD

Vi lyfter viktiga historier som behöver komma ut till den breda massan. Vårt syfte är att innehållet ska sprida kunskap, skapa debatt och fungera som inspiration och vägledning till konsumenter, landsbygdsaktörer, investerare, politiker & beslutsfattare på alla nivåer. Vårt mål är att innehållet ska leda dig som lyssnaren till att ta aktion, i det lilla eller kanske i det stora - att helt enkelt ta mer hållbara beslut baserat på kunskap och insikt.

Prenumerera så får du varje vecka ett nytt glädjefyllt avsnitt.

LYSSNA NEDAN ELLER PÅ APPLE PODCAST, ACAST, SOUNDCLOUD & SPOTIFY.

 

 

SPROUTLY

I detta avsnitt möter vi Jonas Bendroth grundaren till bolaget Sproutly. Han är den moderna VDn som glad i hågen möter upp mig i strumplästen och går under alias @groddjonas. Han är ung, cool, kul, kunnig, helt enkelt en underbar människa. Han vill få Svenska folket till att “grodda” mer både för våran egen hälsa men också för vårt klimat. Jag tror på Jonas, jag tror på groddandet och i mina ögon ligger världen för hans fötter. Ett frö som vi groddar är rikt på makronutrienter alltså kolhydrater proteiner och fibrer men också på antioxidanter och enzymer. Jonas beskriver fröet som en bank full av näring. Genom detta avsnitt hoppas jag att fler av oss ska få upp ögonen för groddandet och upptäcka att det finns en enorm variation av frön som faktisk går att grodda - glöm det där med att det bara är alfalfa och krasse man lägger i blöt - detta avsnitt kommer introducera er till en värld av groddande.