Bondesamhället
lena1.jpg

Podcasts

Vi skildrar det svenska bondesamhället. I denna podcastserie möter vi varje vecka en ny spännande karaktär. Vi berättar historien bakom bondens och hantverkarens arbete, filosofi och drivkraft.

Bondesamhället_itunes-02 (1).png
 

TONGIVANDE RÖSTER FÅR GE SIN BILD OM HUR DET ÄR ATT VERKA PÅ VÅR LANDSBYGD

Vi lyfter viktiga historier som behöver komma ut till den breda massan. Vårt syfte är att innehållet ska sprida kunskap, skapa debatt och fungera som inspiration och vägledning till konsumenter, landsbygdsaktörer, investerare, politiker & beslutsfattare på alla nivåer. Vårt mål är att innehållet ska leda dig som lyssnaren till att ta aktion, i det lilla eller kanske i det stora - att helt enkelt ta mer hållbara beslut baserat på kunskap och insikt.

Prenumerera så får du varje vecka ett nytt glädjefyllt avsnitt.

LYSSNA NEDAN ELLER PÅ APPLE PODCAST, ACAST, SOUNDCLOUD & SPOTIFY.

 

 

WAPNÖ GÅRD

Wapnö, en helt unik gård i Sverige och jag slås av hur öppen gården är, dom bjuder in oss i alla rum. I detta avsnitt får ni följa med på Wapnös ekologiska kretslopps vandring och Ann Christin Bengtsson leder oss vägen. Jorden, vattnet och skogen är gårdens viktigaste resurser. Wapnö sträcker sig över 3000 hektar odlad jord, 500 hektar skog och dom har fyra egna vattenkällor med artesiskt vatten som själv bubblar upp. Dom har 1400 mjölkkor och ni ska komma att få veta allt om hur dessa kor lever på gården. Gården lockar ca. 60.000 besökare per år, så har ni vägarna förbi Halmstad så ta en tur förbi. Kanske har ni som mig turen att se när en kalv föds. Det är en fascinerande värld på Wapnö Gård så detta är ett avsnitt ni inte vill missa.