Bondesamhället
lena1.jpg

Podcasts

Vi skildrar det svenska bondesamhället. I denna podcastserie möter vi varje vecka en ny spännande karaktär. Vi berättar historien bakom bondens och hantverkarens arbete, filosofi och drivkraft.

Bondesamhället_itunes-02 (1).png
 

TONGIVANDE RÖSTER FÅR GE SIN BILD OM HUR DET ÄR ATT VERKA PÅ VÅR LANDSBYGD

Vi lyfter viktiga historier som behöver komma ut till den breda massan. Vårt syfte är att innehållet ska sprida kunskap, skapa debatt och fungera som inspiration och vägledning till konsumenter, landsbygdsaktörer, investerare, politiker & beslutsfattare på alla nivåer. Vårt mål är att innehållet ska leda dig som lyssnaren till att ta aktion, i det lilla eller kanske i det stora - att helt enkelt ta mer hållbara beslut baserat på kunskap och insikt.

Prenumerera så får du varje vecka ett nytt glädjefyllt avsnitt.

LYSSNA NEDAN ELLER PÅ APPLE PODCAST, ACAST, SOUNDCLOUD & SPOTIFY.

 

 

UR VÅR JORD

Alexander Harrysson driver odlingen Ur Vår Jord tillsammans med sin tjej Clara. Han är en av flera stadsodlare som huserar i Vintrie strax utanför Malmö. Det som skiljer Alex från dom andra är delvis hans sätt att odla men också att han brukar land ute på den Skånska landsbygden, han kombinerar alltså två odlingar. Alex odling definieras av permakultur och han odlar utefter ekologiska principer. Jag upplever odlingen som otroligt strukturerad och välorganiserad och det visar sig vara viktigt att effektivisera småskalig odling så att den blir hållbar i längden. Alex har stött på många utmaningar sen han började så det passar bra att han är en riktig problemlösare. Alex passion går inte att ta miste på, han strålar och han verkar älska det han gör. Hans energi smittar av sig på mig och jag känner mig euforisk när jag lämnar odlingarna. Passionen har drivit Alex så långt att han idag odlar 120 olika saker, förvisso är vissa samma gröda men olika sorter. Alex drivs av att experimentera och testa nya saker men primärt vill han möta konsumenten och i framtiden också lära oss vad vi behöver äta för att må bra. Det ligger nog inte helt långt bort i tiden att han öppnar upp ett ställe där vi kan njuta av hans mat.