Bondesamhället
Här möter du bönder och hantverkare.

Podcasts

Vi skildrar det svenska bondesamhället. I denna podcastserie möter vi varje vecka en ny spännande karaktär. Vi berättar historien bakom bondens och hantverkarens arbete, filosofi och drivkraft.

Bondesamhället_itunes-02 (1).png
 

PODCASTS

LYSSNA DIREKT HÄR PÅ HEMSIDAN NEDAN ELLER PÅ

APPLE PODCAST | ACAST 

PRENUMERERA SÅ FÅR DU VARJE VECKA ETT NYTT GLÄDJEFYLLT AVSNITT.

 

 

ELSEKJELLS MEJERI

Sara Färlin Tynelius - en kvinna som verkligen inspirerar. Både på det vis hon sadlade om från en karriär som civilingenjör i stan till att blir mejerist ute på den skånska landsbygden och på det vis hon byggt upp en helt ny kunskapsbas i sig själv. Det kräver mod och aktion kära lyssnare. Men kan hon så kan ni. Sara menar att man har en skyldighet till sig själv att våga prova sina drömmar. Här får ni ett avsnitt fyllt med kunskap om hantverket bakom yoghurtproduktion. Vi talar om hantverksmässiga produkter gjorda på ekologisk spenvarm mjölk från lågmjölkande kor som ger en högre fett och proteinhalt. Yoghurten är även ohomogeniserad vilket gör att den får ett så kallat gräddskikt på toppen och fetthalten ligger på strax över 4%. Mejeriet ligger tvärsöver boningshuset på hennes och makens lilla gård i Snogeholm. På utsidan ser det ut som en helt vanlig skånelänga, men på insidan som ett fullskaligt mejeri.